Kerja Itu Menyeronokkan Ke?

Dulu waktu muda, kita fikir bila dah kerja ni seronok, senang, dapat gaji boleh enjoy buat apa saja. Tapi hakikatnya bila kita dah meningkat dewasa barulah tahu besarnya tanggungjawab. Kerja bukan saja untuk diri sendiri, tapi untuk ibu bapa, suami/isteri, anak , hutang rumah, hutang kereta lagi, komitmen dan macam-macam. Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.

Kita bekerja bagai nak gila, penat dari jam 8 pagi sampai 5 petang. Kadang-kadang terpaksa overtime (OT), sebab nak mengharapkan gaji basic je memang tak cukup!

Hari-hari bangun awal pagi pergi kerja menghadap jem. Kena push dengan deadline kerja, boss pula suka marah-marah, kawan sekerja pula toxic, namun terpaksa hadap juga sebab fikirkan family kat rumah nanti nak makan apa.

Tak ada rehat, tapi apakan daya, inilah pengorbanan. Korbankan segala keseronokkan untuk kebahagiaan rumahtangga tapi tak ramai orang nampak.

Betul kan? 

Ada Gaji Tapi Macam Tak Ada?

Asal duit gaji dapat je selang seminggu macam dah tak nampak. Duit gaji ibarat singgah je kat akaun bank kita, lepas tu lesap. Kembali balik hidup mencatu duit seperti biasa.

Sampai bila?

Nak menyimpan duit? Jauh sekali..

Sedangkan duit dapur untuk diberikan pada isteri pun jimat-jimat, anak nak minta duit belanja pun dikira-kira. Mana tak nya, kos hidup makin tinggi, harga barang naik melambung, gaji pekerja pula dah mula dipotong. Lebih sedih ada yang diberhentikan kerja. Ekonomi makin tenat.

Apa nak jadi dengan masa depan kita? Allahu.. 

Teringin Nak Ada Impian Tapi...

Tiada orang di dunia ni nak kerja saja seumur hidup. Mestilah ada impian nak bahagia. Nak bawa family jalan-jalan shopping, nak bawa bercuti release stress. Nak pergi makan sedap-sedap, paling penting selepas berseronok, boleh menyimpan duit lagi. Wahhh best nya..

Bila kita ada duit ni,

Nak jumpa family mertua lebih seronok,
Boleh bagi mereka duit bila balik kampung,
Adik-beradik, saudara mara pun tak pandang rendah dengan kita.

Paling best bila ada duit, tak perlu nak harapkan isteri bekerja atau buat bisnes untuk tampung keluarga. Biar dia berehat di rumah, besarkan anak kita dengan penuh kasih sayang. Tak gitu? 

Tapi...

Nak cari duit tambahan bukan mudah..

Setiap hari boleh katakan tiada waktu nak berbisnes ni. Jika ada pun itulah masa nak berehat. Masa nak buat bisnes tak ada, nak jual barang secara online tak pandai. Bila jual barang nak kena cari orang atau jumpa-jumpa orang pula, jika jauh nak kena pos barang lagi. Dah daftar sebagai ejen kena pergi kelas untuk belajar, hadir training dan sebagainya, mana mampuuuu!

Itulah dilema seorang yang bekerja makan gaji ni betul? 

Jangan Risau, Ada Solusi

Sebenarnya sudah ada satu bisnes yang sangat sesuai untuk seorang yang sibuk bekerja.

Serius, sungguh ni!

Modal pula sangat kecil. Pasti mampu punya sebab terlampau rendah modalnya.

Bagaimana caranya?

Nanti saya share caranya.

Tapi sebelum itu tonton video testimoni arkitek di bawah & klik butang “Tunjukkan Lagi Bukti”.

Testimoni Arkitek Yang Buat KerjaSimple ini...

Penafian Pendapatan | Polisi PrivasiTerma & Syarat

Hak Cipta © KerjaSimple.com. Hak cipta terpelihara. Laman ini bukan sebahagian dari laman web Facebook atau Facebook Inc. Selain itu, laman web ini tidak disokong oleh Facebook dengan cara apapun. Facebook adalah tanda dagangan Facebook, Inc.

Hasil-hasil yang dipaparkan dalam laman web ini bukan jaminan anda akan dapat hasil yang sama. Ini terpulang kepada faktor-faktor seperti etika kerja, produk dan harga, jenis perniagaan, dan lain-lain lagi. Testimonial yang dikongsikan adalah berdasarkan pengalaman masing-masing.

Rujukan: Sham Razi